Jouw bijdrage is heel waardevol!

Waar draag je aan bij?

Met het wegvallen van het Vlaams Journalistiek Fonds (voorheen een pot van 500.000 euro, die niemand trouwens geërfd heeft) voor innovatieve journalistiek, zijn kleinere lokale en regionale start-ups noodgedwongen om elders budget bijeen te rapen. Zo wordt het natuurlijk dubbel zo moeilijk om inhoudelijke journalistieke innovatieve projecten ondersteund te krijgen.

Wanneer je als start-up en innovatieve berichtenmaker aan de slag wil, moet je al een behoorlijke innerlijke motivatie voelen om ermee werkelijk naar buiten te willen komen. Misflits.be is zo’n berichtenmaker. We zien veel te veel gaten in de bestaande media, omdat ‘The Core Business’ daar veelal ligt op het ‘groeien’ in de grootte in plaats van het zoeken naar de diepte. Het dienstbare aspect en onze plicht om (vergeten) informatie VOOR mensen te brengen wordt jammer genoeg ondergeschikt gemaakt. Mensen krijgen bij ons prioriteit – we zijn ook vragende partij om samen met jullie nieuws te maken!

We zijn een innovatief, experimenteel en creatief journalistiek project dat haar opstart tot nu toe heeft bekostigd met persoonlijke spaarcenten. Omdat de drang om dit van de grond te krijgen groter is dan de angst om te falen zullen we met dit project onze empathische, maar ook onze stoute schoenen aantrekken. We brengen geen sensatienieuws, maar gaan diepgaand en daarom ook trager te werk. Wanneer u een artikel leest, weet dan dat daar achter de schermen hard aan gewerkt wordt binnen onze financiële mogelijkheden. Als er meer budget is, kan er ook dieper gegraven en meer gewerkt worden aan onderbelichte thema’s en dat liefst samen met jullie!

Daarvoor hebben we jullie steun nodig! En niet alleen financieel. We willen ook graag antwoorden vinden op vragen die u zich stelt. Contacteer ons!

Terug naar de website

Wil je bijdragen en mee het nieuws diverser maken? Dat kan via Koalect crowdfunding of doneren via QR – Paypal.

Crowdfunding Koalect

Donaties via QR – Paypal

Doe mee aan ons tweedelig lezersonderzoek

Van wie je bent tot wat je verwacht van onafhankelijke media en waar jij samen met ons aan wil werken?

Ik bevestig dat ik de nieuwsbrieven van Misflits.be wens te ontvangen.

U kunt zich op elk moment afmelden door op de link in de voettekst van onze e-mails te klikken. Bezoek onze website voor informatie over onze privacy policy.

Misflits.be gebruikt Mailchimp om je op de hoogte te brengen van nieuwe artikels. Door je te abonneren ga je ermee akkoord dat je e-mailadres wordt opgeslagen op dit platform. Informeer je hier over Mailchimp’s privacy policy.