HOME – Welkom bij Misflits.be

Innovatie – Creativiteit – Experimenteel – Collaboratief – MensgerichtDiepgang

Misflits.be geeft inkijk in actuele en vergeten thema’s via artikels, onderzoek, interview en creatieve beelden. 

We laten de menselijke kant van berichtgeving zien. We pakken dit empathisch aan, maar checken ook feiten en berichten waarheidsgetrouw. We brengen verhalen die jou als lezer kan raken, maar blijven ver weg van sensatie.

We houden van een frisse manier om berichtgeven tot zijn recht te laten komen, en blijven experimenteren en innovatief te werk gaan in onze aanpak. We laten je daarom ook regelmatig meekijken achter de schermen en wat ons drijft. We brengen onderwerpen op een begrijpelijke en creatieve manier. We kiezen liever voor diepgang dan voor kwantiteit. We beoefenen slow journalism.

This image has an empty alt attribute; its file name is Journalist-_-Riikka-Sormunen.png
©illustratie Riikka Sormunen uit Helsinki, check out her great work

We zijn van mening dat we in tijden van grote onzekerheid en groeiend ongeloof in de media als onafhankelijke regionale speler een belangrijke rol kunnen spelen. Misflits.be kiest ervoor om te luisteren naar jouw zorgen als burger en zoeken daar een antwoord op door mensen uit het werkveld en experten te bevragen. Wij willen niet alleen bepalen wat je te lezen krijgt. We willen jou daarom mee betrekken in wat er gebracht wordt.

We kunnen niet heel de wereld redden. We kunnen wel onze bijdrage leveren aan het vergroten van een constructief rimpeleffect.

Sofia Van Nuffel, Founder Misflits, freelance onderzoeksjournalist en mens bovenal.

We nodigen je uit om als lezer actief mee te denken en alert te blijven voor opvallende zaken uit de streek. Daaruit filteren we vragen die veel onder jullie leven, bevragen hierover experts uit het werkveld, duiken in documenten, checken de feiten en creëren we waarheidsgetrouwe verhalen.

Naar de website

Op de hoogte blijven via de nieuwsbrief? Schrijf je hier in.

Wil je bijdragen en mee het nieuws uit de streek diverser maken? Dat kan via Koalect crowdfunding of doneren via QR – Paypal.

Crowdfunding Koalect

Bijdragen via QR – Paypal
Heb of wil je geen Paypal account? Dan kan je een bijdrage doen als gast.
Vul het gewenste bedrag in, dan al dan niet instellen als maandelijkse bijdrage, klik dan op Doneren met een bankkaart of creditcard, scroll naar onder en klik op doneren/betalen met creditcard, hier vul je al je gegevens in + schrijf (optioneel) een bericht aan ons. Hierna kan je kiezen om de informatie al dan niet te bewaren. Klik door naar akkoord en betalen. Ziezo, klaar! Hartelijk dank!

Een maandelijkse, wekelijkse of dagelijkse bijdrage kan je op elk moment opzeggen. Bewaar daarom best je gegevens na elke betaling. Lukt de betaling niet? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen je graag verder.

 Met jouw bijdrage steun je de werkingskosten en intensieve tijdsbesteding achter de schermen die nodig zijn om nieuwe inhoud te maken.

Misflits.be biedt toegang aan iedereen met een oplettend oog en waardering voor buitengewone berichtgeving. We waken er over dat dit ten allen tijde gebeurt op een respectvolle en constructieve manier. We geven geen gevolg aan vragen, berichten en opmerkingen die de waardigheid en het privéleven van mensen kunnen aantasten.

Doe mee aan ons tweedelig lezersonderzoek

Van wie je bent tot wat je verwacht van onafhankelijke media en waar jij samen met ons aan wil werken?